Συνταγή
Σαλάτα με ψημένο αχλάδι, μπλε τυρί και προσούτο
Συστατικα
- 2 χούφτες ρόκα
- 4 φέτες προσούτο
- 100 γρ. μπλε τυρί (χοντροσπασμένο με τα χέρια)
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 αχλάδια
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
Οδηγιες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Κόβουμε τα αχλάδια σε τέταρτα, τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα, τα μεταφέρουμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα και στη συνέχεια το προσούτο, το μπλε τυρί και τα αχλάδια.
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού.
- Τέλος, προσθέτουμε κατά βούληση αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή: Cool Artisan